Nieuwbouw Architectuur

Een zeer interessante investering die je kunt doen, is het bouwen van een nieuwbouwwoning. Vaak weet je al ongeveer wat je wilt, maar heb je nog geen duidelijk en uitgebreid beeld van hoe de architectuur van je nieuwbouwproject eruit zal zien.

Stap 1: de omgevingsanalyse

Een nieuwbouw staat uiteraard niet alleen in een bubbel. Ook de externe factoren zijn van cruciaal belang. Denk maar eens aan het uitzicht, de luchtkwaliteit, de aanwezigheid van een landbouwinrichting of een drukke weg. Zo kan er niet alleen optimaal van de kansen van het perceel gebruik worden gemaakt, maar kunnen ook mogelijke hinderlijke elementen geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd worden. 

Door een omgevingsanalyse van de directe omgeving uit te voeren wordt dus een totaalbeeld van de nieuwbouw architectuur gevormd. 

Stap 2: een beeld van het ontwerp vormen

We beginnen de zoektocht naar de ideale nieuwbouw architectuur met een beeld te vormen over wat je voor ogen hebt. Daarbij wordt gekeken naar voorbeelden van reeds bestaande huizen en modellen. Op die manier wordt er een accuraat beeld gevormd over wat je wensen voor je nieuwbouw zijn. Dit kan bijvoorbeeld ter inspiratie met een moodboard.

Stap 3: het volume en de indeling van de nieuwbouw architectuur

Wanneer er een beeld is gevormd over hoe jouw ideale vastgoedproject eruit ziet, dan is het mogelijk om op basis daarvan een ruimte-indeling, met eventueel een bijbehorende 3D maquette, te maken. Door deze indeling en 3D maquette wordt jouw project gevisualiseerd.

Deze visualisatie zorgt ervoor dat het eenvoudig wordt om gerichte aanpassingen aan jouw ontwerp te maken. De indeling en de 3D maquette helpen ook om praktische zaken van dichterbij te bekijken. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de gevelopening en hoe de lichtinval in het huis is. Ook kan het zijn dat het beeld wat je eerst voor ogen had in de praktijk toch anders uitpakt.

Stap 4: materialen en samples

Is er op basis van de afbeeldingen een stijl en indeling gevonden die aan de wensen voldoet? Dan is het mogelijk om samples van materialen van dichtbij te bekijken. Uiteraard hoort daar ook een begeleiding bij over de voor- en nadelen van bepaalde materialen voor de woning.

Om een beter beeld te vormen over bijvoorbeeld de scharnieren en de deurklinken van de woning is het een goed idee om met een adviseur op bezoek te gaan bij de leverancier. Dit om direct keuzes te maken of om verder inspiratie op te doen.

Heb je nog vragen over hoe Lamminsvliet kan assisteren bij het uitdenken en het bijsturen van de indeling en de stijl van jouw nieuwbouw? Neem dan vrijblijvend contact op en wij helpen je graag verder.

Huis bouwen kosten

Het bouwen van een huis is een zeer belangrijke en grote investering. Toch heb je als opdrachtgever een grote invloed op de uiteindelijke kosten van een nieuwbouw. Tijdens de ontwerpfase en de bouw zul je geconfronteerd worden met tientallen opties en keuzes, die invloed hebben op de uiteindelijke projectprijs en de opleverkwaliteit.