Wonen in Zeeuws-Vlaanderen: het beste van 2 landen

Wanneer u gaat wonen in Zeeuws-Vlaanderen, zal u genieten van een perfect mix tussen Vlaanderen en Zeeland. U krijgt het beste uit beide regio’s. De ruimte en rust van Zeeuws-Vlaanderen, met de heerlijke cultuur, prachtige natuur en fantastische stranden. En de Vlaamse steden liggen vlakbij op maximaal 30 minuten rijden. En dat alles voor een lagere woningprijs dan in België! U betaalt dus minder, maar krijgt meer. Dit overtuigt steeds meer Belgen om te komen wonen in Zeeuws-Vlaanderen.

Het bijzondere aan wonen in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is niet Vlaams, noch Nederlands, maar echt Zeeuws-Vlaams. Zeeuws-Vlaanderen ligt onderaan in de Nederlandse provincie Zeeland. Het opvallende is dat Zeeuws-Vlaanderen niet per land verbonden is met Nederland, maar wel een landsgrens deelt met België. Vanuit Zeeuws-Vlaanderen is Nederland alleen direct bereikbaar met de in 2003 geopende Westerscheldetunnel. Zeeuws-Vlaanderen heeft altijd een sterke band gehad met het nabijgelegen Vlaanderen.In Zeeuws-Vlaanderen kunt u genieten van de rust en ruimte, met lege polders en weidse vergezichten. Tegelijkertijd is het strand altijd dichtbij, net als de moderne voorzieningen in de steden Terneuzen, Sluis en Hulst. Daarom is het heerlijk wonen in Zeeuws-Vlaanderen, voor een zeer betaalbare prijs.

5 redenen om te wonen in Zeeuws-Vlaanderen

Heeft u nog meer overtuiging nodig? Wilt u wonen in rust en ruimte, met de Vlaamse steden en moderne voorzieningen vlakbij? Hier zijn 5 overtuigende redenen.
  1. Goedkoper wonen in Zeeuws-Vlaanderen
Een doorsnee woning in Zeeuws-Vlaanderen kost €169.000, wat €50.000 minder is dan een woning over de grens in België. U betaalt minder, maar krijgt er meer voor terug.Maar realiseert u als Belg ook de volgende punten:
  • Uw nettoloon in België blijft hetzelfde.
  • U blijft ook sociaal verzekerd in België, zoals pensioenvoorzieningen, kinderbijslag en ziektekosten.
  • U kunt de hypotheekrente voor de aankoop van uw woning voor maximaal 30 jaar aftrekken van uw belastingaangifte in Nederland.
  • Of de Nederlandse Belastingdienst compenseert uw voor de hypotheekrenteaftrek. Zie daarvoor de algemene compensatieregeling voor Belgen in Nederland.
  • We raden u aan om u goed te laten adviseren over een verhuizing van België naar Nederland. Er komt veel bij kijken. De adviseurs van Lamminsvliet adviseren u er graag over.
  1. Meer ruimte in Zeeuws-Vlaanderen
Geniet van de ruimte en uitgestrektheid van dit gebied. De natuur heeft een prominente rol, als water en als groen. Het weids uitzicht is kenmerkend voor Zeeuws-Vlaanderen.
  1. Rust
Het bos, strand, water en de natuur zijn altijd dichtbij. In Zeeuws-Vlaanderen vindt u rust. Tegelijkertijd zijn er in de steden top (sterren)restaurants, leuke winkeltjes en boetiekjes. Zeeuws-Vlaanderen is bovendien een waar paradijs voor fietsers en wandelaars.
  1. Privacy
Zeeuws-Vlaanderen is niet volgebouwd. Het weidse landschap, rust en ruimte geven daardoor veel privacy. Heeft u hier behoefte aan?
  1. Veiligheid
Hier is veiligheid nog vanzelfsprekend. U kunt hier perfect u kinderen laten buitenspelen en de criminaliteitscijfers zijn laag.Wilt u wonen in rust, ruimte, weidsheid en natuur? In Zeeuws-Vlaanderen woont u vlakbij de Vlaamse steden Antwerpen, Brugge en Gent, op minder dan 30 minuten rijden. Maar wonen in Zeeuws-Vlaanderen is een stuk goedkoper. Daarom maken veel Belgen de sprong naar Zeeuws-Vlaanderen. U ook?Bij een verhuizing van België naar Zeeuws-Vlaanderen moet u enkele belangrijke zaken regelen. De adviseurs van Lamminsvliet begeleiden u hier graag bij, en bij het zoeken naar een woning in Zeeuws-Vlaanderen. Heeft u een vraag? Stuur ons gerust een bericht. Wij staan u graag te woord.Foto door Randal Thilleman