Een bouwkundig rapport aanvragen bij Lamminsvliet

Bij het kopen van een nieuwe woning, vertelt een bouwkundig rapport erg veel over de huidige staat van de woning. Dan weet u zeker dat u geen miskoop doet, en voorkomt u hoge onverwachte kosten na de aankoop van de woning. Een bouwkundig inspectierapport is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Heeft u interesse in een woning? Dan is het nu tijd voor een bouwkundige inspectie.

Wat is een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig rapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke expert. Een bouwkundige inspectie is een visuele inspectie van een woning of gebouw. Het geeft in belangrijke mate een beeld van de bouwkundige staat van de woning.

Bij het aankopen van een nieuwe woningen komen veel emoties kijken. Is dit het droomhuis waarnaar u opzoek bent? Wanneer u interesse heeft om de woning aan te kopen, kan een bouwkundig rapport u helpen bij het bepalen van de juiste aankoopprijs.

Zijn er gebreken aan de woning? Een bouwkundig rapport geeft inzage in de kosten om deze gebreken te herstellen. In zo’n rapport wordt onderscheid gemaakt in twee typen kosten:

  1. Directe kosten
  2. Kosten op termijn

Het rapport geeft inzicht in de staat van de woning, maar geeft dus ook het financiële plaatje waarmee je rekening kunt houden in de komende jaren. 

Vervolgens geven we ook een advies mee op basis van de resultaten die in het rapport worden beschreven.

Download het gratis voorbeeld

Wilt u weten wat u kunt verwachten van de inhoud van een bouwkundig inspectierapport? Download dan gratis het voorbeeld.


Waarom een bouwkundig rapport?

Slechts een derde van de mensen die een huis koopt, laat een bouwkundige inspectie uitvoeren door een expert, zo stelt Vereniging Eigen Huis. Veel mensen zijn zich er niet bewust van dit een belangrijk onderdeel is in het aankoopproces en slaan onbewust deze stap over. Zij lopen dan een risico, want ze weten niet wat ze precies kopen.

Het laten uitvoeren van een bouwkundig rapport voorkomt dat u een kat in de zak koopt. Dit zijn de voordelen van een bouwkundig rapport:

  • Het vertelt u de kwaliteit van de aan te kopen woning.
  • Het geeft de gebreken weer van de woning. Dan komt u na de aankoop niet voor verrassingen te staan.
  • Het geeft een raming van de directe en verwachte toekomstige kosten.
  • Het geeft handvatten voor het bepalen van een juiste aankoopprijs.

Mogelijke gebreken kunnen zijn: houtrot, lekkages, vochtplekken, slechte voegen, slechte staat van de stenen, slechte ventilatie en verouderde dakbedekking. In veel gevallen is de verkopende partij niet met terugwerkende kracht aansprakelijk. Dit geldt alleen bij verborgen gebreken, en dus niet bij zichtbare gebreken waarvan u op de hoogte had kunnen zijn. U koopt de woning in de staat waarin de woning zich bevindt, en het is uw eigen verantwoordelijk om dit te onderzoeken.

Weet wat u koopt!

Dat klinkt goed, maar u begrijpt dat er bepaalde expertise nodig is om een bouwkundig inspectierapport te kunnen opstellen. Lamminsvliet heeft deze deskundigheid in huis. Wij voeren graag een bouwtechnische inspectie van uw mogelijke nieuwe woning uit, stellen een rapport op met de resultaten en formuleren passend advies zodat u goed geïnformeerd bent over de bouwkundige staat van de aan te kopen woning.

Wij kunnen ook meegaan met een bezichtiging van de aan te kopen woning. We gaan opzoek naar eventuele gebreken en tekortkomingen aan de woning. Dit doen we door middel van een checklist van 50 punten. Aan de hand van de inspectie stellen we een uitgebreid verslag op. Wanneer een van deze punten als “slecht” wordt beoordeeld, zullen we de kosten weergeven om dit gebrek op te lossen. In het artikel kosten bouwkundig rapport kunt u meer lezen.

Het is ons streven om dit uitgebreide bouwkundig inspectierapport binnen een week met u te delen. Dan ben u op de hoogte van de aanvullende kosten van de woning op korte en lange termijn. En dan staat u sterker in de onderhandeling over de aankoopprijs.

Een slimme koper laat daarom een bouwkundig rapport opstellen. U ook? Schakel ons in en maak direct een afspraak met een van onze adviseurs.