Kosten bouwkundig rapport

Bent u een bouwkundig expert, adviseur of aannemer? Waarschijnlijk niet. In dat geval geeft een bouwkundig rapport waardevolle informatie over de bouwkundige staat van de woning. En ik kan u verzekeren: een groot deel van deze factoren ziet u niet met het blote, onervaren oog.

Deze verborgen gebreken zijn belangrijk, want ze hebben een belangrijke invloed op de uiteindelijk koopprijs van de woning, maar bepalen misschien ook dat u de woning uiteindelijk niet wilt aankopen vanwege ernstige verborgen gebreken. Of het bouwkundig rapport laat zien dat een gewenste verbouwing anders moet worden gepland.

Veel mensen laten geen bouwkundig rapport opstellen. Ze vinden dit te duur of zijn bang dat de woning dan voor hun neus wordt weggekaapt. In dit artikel leggen we uit waarom dit geheel onterecht is, en geven we de kosten bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport bij Lamminsvliet

Lamminsvliet is deskundig en ervaren in het uitvoeren van een bouwkundig rapport en bouwkundig advies. Niet alleen van woningen, maar ook van bedrijfspanden. We doorlopen het gehele gebouw, van boven tot beneden. De buitenmuren, binnenmuren, vloeren, gevel, ramen, isolatie, kozijnen, dakconstructie, sluitwerk, riolering, leidingen, enzovoort. Bij elk onderdeel noteren we de staat, of deze vervangen moet worden en wat eventuele reparatie kan kosten.

Met ons bouwkundig rapport wordt dus duidelijk welke onderdelen van de woning of het gebouw in mindere staat zijn. We maken foto’s, zodat u zelf de huidige staat kunt zien. In het rapport bespreken we toekomstig onderhoud en de nodige reparaties. Maar ook belangrijk: in het bouwkundig rapport geven we ook een kostenindicatie voor reparatie, onderhoud of vervanging. Daardoor bent u bekend met de financiële reserveringen voor het onderhoud en eventuele reparaties van de woning. Met een goed bouwkundig rapport komt u dus niet voor verrassingen te staan.

De kosten van een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van de woning of het gebouw. Bij Lamminsvliet zijn de kosten van een bouwkundig rapport opgenomen in de kosten van de bouwkundige keuring. 

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? Loop gerust mee met onze expert tijdens de keuring, en stel gerust uw vragen. Op deze manier laat u zich goed informeren over de staat van uw (toekomstige) woning. Heel slim dus.

Wanneer een bouwkundig rapport?

U laat een bouwkundige keuring uitvoeren wanneer u een nieuwe woning gaat kopen of wanneer u uw woning gaat verbouwen.

Bij het aankopen van een woning laten maar weinig kopers een bouwkundige keuring uitvoeren. Dat is vreemd. De bouwkundige keuring is namelijk de belangrijkste kopersbescherming. Het laat u de verborgen gebreken van de woning zien. Veel mensen zijn bang dat hun droomhuis dan voor hun neus wordt weggekaapt of denken dat een bouwkundig rapport erg duur is. Dit is absoluut onterecht.

Onze tip: Er is verplicht een bouwkundig voorbehoud opgenomen in het voorlopig koopcontract. Niet elke koper is zich hiervan bewust. Dit stelt u als koper in staat om alsnog een bouwkundig rapport op te laten stellen. Zijn de gebreken ernstiger dan voorzien, en vallen de renovatiekosten dus hoog uit? Dan kunt u alsnog kosteloos van de koop afzien binnen de termijn van het voorlopig koopcontract. Dát is de kracht van een bouwkundig rapport. Lees hier meer over het bouwkundig voorbehoud.

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren door een expert van Lamminsvliet? Dat is heel slim. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en om een offerte: contact@lamminsvliet.nl.