Interieurbouw: de hulp van een bouwkundig adviseur

Wilt u uw huis verbouwen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Wilt u het interieur verbeteren, wijzigen of efficiënter maken, maar bent u niet helemaal zeker van uw zaak? Bijvoorbeeld een leef keuken creëren, een deur wijzigen of een inloopkast maken? Neem een interieurbouw adviseur in de hand. Deze interieurbouw adviseur geeft nieuwe inzichten en de juiste adviezen.

De kracht van een interieurbouw specialist

Wat is de kracht van een interieurbouw adviseur ten opzichte van een binnenhuis stylist?

Een interieurbouw adviseur heeft de bouwkundige achtergrond. Deze bouwtechnische kennis is essentieel wanneer u wilt verbouwen of aanbouwen. Maar ook wanneer u de plattegrond van uw woning wilt gaan wijzigen, zoals een muur slopen of verplaatsen. Om de juiste beslissingen te nemen, heeft u een bouwadvies nodig van een interieurbouw adviseur.

Een binnenhuis stylist heeft verstand van het interieur, zoals kleuren, stoffen en aankleding.

De kennis van de interieurbouw adviseur is dus veel breder, en gaat over de plattegrond van uw woning, aanbouwen, verbouwen, nieuwbouw, uitbouwen, muurtjes verplaatsen, draagmuren, constructie, maar ook over het aanleggen en/of verleggen van leidingen en elektra, het aanleggen van (vloer)verwarming, zonnepanelen, isolatie en andere technische dingen die uw wooncomfort aanzienlijk vergroten.

De kracht van de interieurbouw adviseur is zijn/haar bouwkundige kennis en ervaring, waardoor u het beste resultaat behaalt.

  • Een interieurbouw adviseur geeft u professioneel advies. U wilt dat uw project goed verloopt, zonder grote problemen en zonder het overschrijden van het budget. Een interieurbouw adviseur neemt deze zorg uit handen en begeleidt u van A tot Z.
  • Een interieurbouw adviseur stelt in overleg met u ook de bouwtekeningen op die u nodig heeft voor een eventuele vergunningaanvraag en voor de aannemer.
  • Met een interieurbouw adviseur in de hand voorkomt u onvoorziene problemen en bent u er zeker van dat het een geslaagd project

Een voorbeeld: Een keuken vernieuwen

Stel dat u graag uw keuken wilt vernieuwen. U wilt uw keuken vergroten om een leef keuken te creëren.

  • Dit betekent dat u een muur moet doorbreken. Is dit een draagmuur? Zo ja, hoe kunt u hier toch een open doorgang creëren?
  • Of misschien wilt u uitbouwen, om zo meer vloeroppervlak te creëren. Welk persoonlijk advies kan een adviseur u hierover geven? Heeft u een vergunning nodig? Welke aannemer is het beste voor dit project?
  • Wat is vervolgens de meest efficiënte plattegrond van uw keuken? Een adviseur moet de tekening opstellen.
  • Hoe kunt u de leidingen en het elektra zo optimaal mogelijk aanleggen, zonder overbelasting maar met het hoogst mogelijke comfort?
  • Is een bijkeuken of pantry misschien wenselijk?

Dit zijn allerlei aspecten die aan bod komen, en nog meer. De interieurbouw adviseur van Lamminsvliet heeft ervaring in dit type projecten. Onze adviseur kan u van passend advies voorzien, maar geeft u ook nieuwe inzichten waar u zelf niet aan had gedacht. Zo wordt uw plan daadwerkelijk een groot succes!

Profiteer dus van de kennis en ervaring van de interieurbouw adviseur. 

Bent u benieuwd wat een interieurbouw adviseur voor u kan betekenen? Stuur ons gerust geheel vrijblijvend een e-mail. Wij zijn erg benieuwd naar uw plannen en helpen u graag in het proces.