Bouwkundig adviseur

Zoekt u een bouwkundig adviseur in Zeeland voor een nieuwbouwwoning, verbouwing of aanbouw? Bij Lamminsvliet begeleiden we u van begin tot einde. We gebruiken onze expertise en ervaring om het project tot een groot succes te maken, en u optimaal te begeleiden bij onder andere de vergunningaanvragen en de oplevering.

Onze expertises zijn bouwtechniek en advies; de perfecte combinatie voor een nieuwbouw-, verbouw- en aanbouwproject.

Bouwkundig adviseur in Zeeland voor nieuwbouw

U kunt een nieuwbouwwoning precies zo maken zoals u wilt.

  • Welke stijl wilt u?
  • Wilt u graag een grote woonkeuken?
  • Hoeveel slaapkamers zou u graag willen hebben?
  • Wilt u misschien een en suite badkamer of grote inloopkast?

Bij een nieuwbouwwoning kunt u alles zelf bepalen. Onze adviseur adviseert u graag over de mogelijkheden. Na de oplevering geniet u van het huis van uw dromen. Kunt u het zich al voorstellen?

Lamminsvliet is een bouwkundig ingenieursbureau in Zeeland. We helpen u graag bij het realiseren van uw droomhuis. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Bouwkundig advies in Zeeland voor een verbouwing

Verhuizen is niet altijd de beste optie om meer ruimte te creëren, of om uw woning te verbeteren. Met een verbouwing kunt u uw woning aanpassen naar uw (nieuwe) wensen. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, eetkeuken creëren, uw badkamer verbeteren, enzovoort. Dan kunt u lekker blijven wonen waar u zit.

Welke slimme oplossingen zijn er voor uw woning? De adviseur van Lamminsvliet helpt u er graag bij, en adviseert u over de opties die er zijn. Onze adviseur ziet de mogelijkheden, maar ook de beperkingen van een verbouwing. Bovendien begeleiden we u bij vergunningen, het zoeken naar een aannemer en het controleren van de oplevering. Onze expertise zal u goed van pas komen.

Bouwkundig advies in Zeeland voor een aanbouw

U kunt ook meer ruimte creëren door slim aan te bouwen. Een aanbouw zou geen loze ruimte moeten toevoegen, maar effectieve ruimte die u goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer, grotere woonkeuken, bijkeuken of garage. Wilt u graag extra ruimte toevoegen aan uw huis? Een investering zal resultaten in meer woonplezier en een hogere woningwaarde. Dat is dus altijd een slimme investering.

Wij laten u graag zien welke mogelijkheden u heeft, en kunnen het hele aanbouwproject voor u uitvoeren.

Onze werkwijze

Wij gebruiken graag een persoonlijke benadering. We komen bij u op bezoek, bespreken de situatie en uw wensen en geven u passend advies. We doen ons best om uw nieuwbouw-, verbouw- of aanbouwplannen tot een groot succes te maken.

We willen de plannen graag visualiseren in een 3D visualisatie. Dat ziet u precies wat u van de (ver)bouwwerkzaamheden kunt verwachten.

We nemen u het werk uit handen, en zullen de werkzaamheden met expertise en professionaliteit voltooien.

Heeft u interesse in een samenwerking? Stuur ons vrijblijvend een bericht met uw plannen. We zijn erg benieuwd.

Stuur ons een bericht >>>

Bouwkundig project Zeeland: Nieuwe bestemming voormalig VVV-kantoor Sluis tot openbaar toilet en lockerruimte

Het VVV-kantoor voor de verbouwing

In 2018/2019 heeft Lamminsvliet succesvol een herbestemmingsproject uitgevoerd namens de Middenstandsvereniging Sluis (MVS). In dit project hebben we een plan opgesteld om het voormalige VVV-kantoor in Sluis te herbestemmen tot openbaar toilet en lockerruimte voor toeristen en winkelend publiek in Sluis.

Ons doel was om een projectplan op te stellen dat aansloot bij het budget van de opdrachtgever, maar om tegelijkertijd een modern servicepunt te creëren met faciliteiten voor de bezoeker van Sluis. Bovendien wilden we in dit pand een ruimtelijk effect creëren voor een optimale beleving van de bezoeker.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met Lamminsvliet? Dan leest u in deze casestudy onze manier van werken.

Neem bij een vraag of opmerking gerust contact met ons op >>>

Schetsen ter voorbereiding

Aanleiding project openbare toiletten en lockerruimte in Sluis

Het VVV-kantoor van Sluis was tot 2015 gelegen aan de Sint Annastraat in Sluis, maar verhuisde naar een nieuw modern pand gerealiseerd tegen het Belfort. Door deze verhuizing kwam de oude locatie leeg te staan.

In het verleden had Sluis een openbaar toilet in de brandweerkazerne. Deze verdween echter na een interne verbouwing. Dit zorgde voor een merkbaar gemis aan openbare toiletten in Sluis. Tijdens de avondmarkten van 2017 en 2018 zijn er pilots uitgevoerd met mobiel toiletunits in het centrum op de Kaai. De avondmarkt is een jaarlijks terugkomende braderie die de laatste twee dinsdagen van juli en eerste twee dinsdagen van augustus plaatsvindt. Er komen circa 50.000 bezoekers na elke avondmarkt, waardoor openbare toiletten een welkome vereiste zijn. Door dit overweldigende succes en de grote tevredenheid van de bezoekers, is er naar een geschikte locatie gezocht voor vaste openbare toiletten, in plaats van mobiele toiletten. Het voormalige VVV-kantoor leende zich hier uitstekend voor.

Voormalig VVV-kantoor Sluis

Het voormalig VVV-kantoor heeft een goede ligging aan de entree van Sluis, aan het randje van het centrum en gelegen te midden van twee grote parkeerlocaties voor auto’s en een grote parkeerlocatie voor fietsen en motoren. Het pand is in beheer van de gemeente Sluis en stond al enkele jaren leeg. De leegstand was niet goed voor het straatbeeld op dit belangrijke punt in het stadje.

Door de samenwerking tussen de gemeente Sluis en de Middenstandsvereniging Sluis ontstond er een mogelijkheid om hier een openbaar toilet te realiseren. Door het grote aantal fietsers, motorrijders, toeristen en dagjesmensen die Sluis iedere zomer aandoen, was er eveneens een behoefte aan lockers. Helmen, motorkleding, accu’s voor elektrische fietsen, tassen en andere spullen kunnen op deze manier veilig worden opgeborgen zonder dat men er de hele dag mee hoeft rond te lopen. Het is een veilige oplossing voor een groeiende behoefte onder bezoekers van Sluis.

Met deze vraag klopte de Middenstandsvereniging Sluis aan bij Lamminsvliet. In het verleden hebben we meerdere opdrachten voor de Middenstandsvereniging Sluis mogen uitvoeren, en ook deze uitdaging pakten we met plezier op. Samen met de Middenstandsvereniging is er een plan van eisen opgesteld, gekeken naar de financiële mogelijkheden en is er een planning opgesteld.

Maquette & 3D Visualisaties

Projectplan toiletruimte en lockerruimte Sluis

Het gehele project diende vóór het paasweekend 2019 gerealiseerd te zijn. Met een geschatte bouwtijd van drie maanden hadden we vier weken om het ontwerp en voorbereidende werkzaamheden gereed te hebben. Een strakke planning, wat voor ons overigens geen probleem was.

De eisen waren vrij minimalistisch. Het pand moest worden opgedeeld in twee ruimtes: een toilet- en lockerruimte. Het toilet diende te bestaan uit dames- en herentoiletten, urinoirs en één invalidentoilet. De lockerruimte diende circa 80 lockers te krijgen en de mogelijkheid voor aparte lockers om accu’s van elektrische fietsen in op te laden. Als kostenbesparende maatregel diende de bestaande structuur zoveel mogelijk gehandhaafd te blijven. Als aanvulling van onze kant wilden we graag ruimtelijkheid creëren en een warme, moderne uitstraling aan het geheel geven met overzicht en een juiste routing. Uiteraard diende het ontwerp makkelijk in onderhoud en hufterproof te zijn.

Uitvoering project toiletruimte en lockerruimte Sluis

Voor het ontwerp hebben we de buitengevel intact gehouden en enkel opgefrist middels schilderwerk. Er is gekozen voor de kleurcombinatie van zwart en wit, een referentie naar de Neo-Normandische architectuurstijl welke veelvuldig in de regio wordt toegepast. Het oude asbest dak hebben we gesaneerd en vervangen door leien wat het bouwwerk meer karakter en een fijnere uitstraling geeft. De ramen hebben we zo veel mogelijk behouden. Bij de toiletten is op het aanwezige raam een grote sticker aangebracht om inkijk te voorkomen.

In het pand is er gekozen om centraal de entree te realiseren ter plaatse van de lockers en de informatiebalie. Zo ontstaat er overzicht en is het in één oogopslag duidelijk waar de voorzieningen te vinden zijn. De toiletten zijn in het meest donkere deel van het pand gerealiseerd, waar de minste ramen zijn. Bovendien was er op deze plek al riolering aanwezig, wat kostenbesparend is. De technische voorzieningen, zoals de meterkast en centrale verwarming, zijn zo centraal mogelijk gerealiseerd om leidingwerk te minimaliseren.

We hebben gekozen voor een ruimtelijke en hygiënische uitstraling van het pand door de volgende maatregelen te realiseren:

  • Het bestaande systeemplafond deels te verwijderen.
  • Het wit schilderen van aanwezige binnenwanden, spanten en dakconstructie.
  • In de toiletten witte tegels te gebruiken.
  • De vloer is uitgevoerd in muisgrijze epoxy, wat eveneens een ruimtelijk effect geeft en het onderhoud en schoonmaak vergemakkelijkt.
  • Door de scheidingswanden van de toiletten een houtstructuur te geven, ontstaan er warme accenten.

Eindresultaat

Klik op de pijlen of swipe om de verschillende afbeeldingen te bekijken

Vorige slide
Volgende slide

Tot slot…

Samengevat hebben we de vraag van de opdrachtgever met onze inbreng en in samenspraak met de verschillende uitvoerende partijen zo optimaal mogelijk weten te vertalen naar het gerealiseerde ontwerp. Daarnaast is Sluis een servicepunt rijker, waardoor de bezoeker van Sluis gebruik kan maken van een belangrijk, gewaardeerd en modern servicepunt dat aansluit bij de behoeften van de bezoekers.

Heeft u een vraag? Of wilt u Lamminsvliet een project laten uitvoeren?

Stuur ons dan vrijblijvend een bericht. We zijn erg benieuwd naar uw plannen en ideeën.