Bouwkundig advies voor huis slopen

Heeft u plannen om (gedeeltelijk) uw huis te slopen? Een huis slopen is een ingewikkeld proces. Lamminsvliet begeleidt u daarom graag in het gehele proces van het opstellen van een sloopplan tot een sloopvergunning aanvragen, sloopbedrijf inschakelen en een asbestinventarisatierapport opstellen. En gedurende dit proces voorzien we u graag van professioneel, gepast advies. Heeft u hier behoefte aan?

Huis slopen, verbouwen of aanbouwen?

In Nederland is ruimte schaars, en daarmee duur. Daarom is het in sommige gevallen aantrekkelijk om uw huis (gedeeltelijk) te slopen en op de vrijgekomen ruimte een nieuwe woning te bouwen. Dit betekent dat u een woning of gebouw van slechte kwaliteit of een inefficiënte indeling kunt slopen en vervangen door een gebouw dat geheel voldoet aan uw wensen.

Of wellicht dat u uw keuken, badkamer, vloer of een muur wilt slopen. Is dit mogelijk zonder bouwkundige schade aan te richten? Wij kunnen de mogelijkheden en risico’s voor u in kaart brengen in een bouwkundig rapport.

Maar er zijn ook andere opties. Heeft u ruimte om een aanbouw te bouwen? Dan kan dit ook ruimte toevoegen aan uw woning en daarmee wellicht een oplossing bieden. Wanneer er geen ruimte is voor een aanbouw, kunt u door uw woning te verbouwen de woning aanpassen aan uw wensen. 

Als slopen toch de beste optie is, kunt u vervolgens een nieuwbouw woning op het vrijgekomen perceel bouwen.

Er is een ruime keuze. Welke keuze is het beste? We gebruiken graag onze expertise op het gebied van bouwtechniek en ontwerp om u te voorzien van passend advies.

Huis slopen: Hoe gaan we te werk?

Bij Lamminsvliet hebben we meerdere expertises onder één dak. En dit komt goed van pas bij een groot project van sloop en nieuwbouw. U profiteert van dit efficiëntievoordeel. Lamminsvliet adviseert u graag tijdens de verschillende stappen van het sloopproces, maar we begeleiden u ook bij de realisatie van het nieuwbouwproject.

In de eerste fase kijken we samen met u op locatie naar het te slopen object. We kunnen direct inschatten of er een sloopvergunning moet worden aangevraagd. We helpen u bij het opstellen van een sloopplan voor het verkrijgen van de sloopvergunning. We begeleiden u bij het aanvragen van de vergunning, het vinden van het juiste sloopbedrijf en het opstellen van de benodigde rapporten.

Wanneer u na het slopen op het vrijgekomen perceel graag nieuwbouw wilt plegen, bent u ook bij ons aan het juiste adres. Ook in het proces van nieuwbouw kunnen we professioneel advies geven en het plan ontwerpen. Dat stelt u in staat om goed beargumenteerde keuzes te maken.

We begeleiden u in het gehele proces.

Bouwkundig advies

Bij het gedeeltelijk slopen van een huis komt veel kijken. Zijn de plannen uitvoerbaar? Of zijn er wellicht betere of goedkopere oplossingen of methoden? Hier kan een expert bij helpen. Met een bouwkundig rapport bekijken we de bouwtechnische beperkingen en mogelijkheden.

Profiteer van onze expertise

Bij Lamminsvliet vindt u verschillende expertises onder één dak. Tegelijkertijd komt er bij het slopen van een huis veel kijken. Bent u op de hoogte van alle mogelijkheden, regels, vergunningen, beperkingen en methoden? Waarschijnlijk niet. Maar wij wel. En we ondersteunen u graag in dit proces om het sloopproject tot een succes te maken, met voor u minimale stress en een maximaal resultaat.

Heeft u interesse in onze expertise?

Wij zijn erg benieuwd naar uw sloopplannen. Stuur ons een vrijblijvend bericht zodat we met elkaar in contact kunnen komen.